Cea mai mare dilemă în fața raftului de vopsea de păr: Ce nuanță de păr să aleg?

Experții LONCOLOR ne sfătuiesc să nu ne alegem nuanța de vopsea pentru păr la întămplare sau doar după ultimele tendinte in materie de culoare de păr. Pentru un look natural si plin de feminitate trebuie sa cautam nuantele de par care sa fie in armonie cu culoarea tenului si a ochilor.

Exista doua tipuri de piele:
Piele cu tonuri reci caracterizata prin ochi caprui, negri sau albastri inchis, par de culoare naturala brunet, brunet inchis, saten, blond inchis si culoare a pielii alba cu tonuri roz, palida fara culoare in obraji, rozalie, medie, maslinie.

Nuantele de par recomandate sunt şatenul, blondul cenuşiu sau negrul. Evita nuantele de roscat care pot scoate in evidenta defectele, oricat de mici ar fi.

Piele cu tonuri calde caracterizata prin ochi verzi, albastri deschis, caprui, par de culoare naturala saten, roscat, blond deschis, blond aramiu si piele medie cu tonuri roz sau galbene, palida cu tonuri de aurii si de piersica, cu pistrui.

Nuantele de ciocolatiu deschis, roşu cupru, blond miere sau şaten deschis iti vor pune mereu in evidenta trasaturile pe cand negrul albastrui te-ar putea imbatrani, iar blondul platinat iti va estompa trasaturile.

Una dintre cele mai importante reguli, de care trebuie sa tii cont in fata raftului cu vopsea pentru par, este sa alegi o nuanta cu cel mult doua tonuri mai inchisa sau mai deschisa decat nuanta naturala.